Kako pravilno odložiti kaput do sledeće zime?

Kako spremiti ski i perjanu jaknu za zimu
октобар 31, 2016
Evo šta sve treba da znate o održavanju krzna
новембар 3, 2017
Prikaži sve

Kako pravilno odložiti kaput do sledeće zime?

Pravilno odrzavanje kaputa

Sezona zimskih kaputa je prošla i trebamo ih pravilno odložiti i pripremiti za narednu sezonu. Postoji mnogo različitih tipova zimskih kaputa, a vi želite da ih na pravi način očuvate i pripremite za hladnije dane. Mnogi od nas bi voleli da su u prilici da svake godine kupe nov kaput i da se osveže za sezonu, medjutim to nije praksa na našim prostorima. Kapute koje posedujemo sa nama su više sezona, a mi želimo da oni izgledaju kao da su kupljeni svake godine. Ovaj tekst će vam upravo pomoći u tome da sami možete pravilno da održavate svoje kapute i produžite im vrednost i rok trajanja.

Održavanje zimskog kaputa na pravilan način

  1. Ako imate vuneni zimski kaput, ili kaput od industrijske vune, počnite sa čišćenjem otpadaka od prediva valjkom ili četkom. Na vunenim kaputima skupljaju se čestice koje se ovim alatkama mogulako ukloniti, kao što su ljudske ili životinjske dlake ili pamučna vlakna. Ako nemate ni jednu od ovih alatki, probajte sa lepljivom trakom. Omotajte je labavo oko ruke, sa lepljivom stranom trake izvana. Zatim možete pokupiti čestice i dlake sa  kaputa povlačenjem trake duž kaputa.
  2. Odstranite končiće koji vise sa vašeg zimskog kaputa. Odsecanje viška končića će pomoći da se smanji količina tkanine koje kaputi inače skupljaju. Koristite aparat za uklanjanje tkanine, kako biste uklonili višak končića, kao i one teško pristupačne dlake, ili lanene čestice, uvučene u tkaninu kaputa.
  3. Koristite ofingere od kedra za držanje kaputa u ormaru. Kedar tera moljce a nema onog neugodnog mirisa naftalina. Ako nemate ofingere od kedra, možete da koristite kesice kedra. Jednostavno obesite vrećicu na ofinger. Kada je u pitanju odlaganje zimske odeće do sledeće sezone, možda ćete želeti da razmotrite mogucnost kupovine torbe za odeću koja pomaže da sprečite skupljanje dlaka, prašine i drugih čestica. Ove se mogu naći u različitim veličinama i dostupne su. Natrpajte u rukave kaputa papirom kako bi izbegli trajne deformacije kaputa od stajanja.
  4. Najbolja opcija je da prepustite to profesinalcima i donesete kaput u Hemijsku Čistionu

Naše hemijske čistione se nalaze u Novom Sadu i to  na dve adrese:

Lasla Gala 9

Janka Čmelika 23

Mob: +381 69 615 115
Tel: +381 21 66 15 115

 

Jelena Jovic
Jelena Jovic
Oslanjajući se na višedecenijsko iskustvo u ovom zanatu, a takođe i konstantnim usavršavanjem tehnika i metoda rada, odgovorno, etično i kvalitetno pružamo usluge pranja i hemijskog čišćenja odeće. Kontaktirajte nas...

Оставите одговор