Evo šta sve treba da znate o održavanju krzna

Kako pravilno odložiti kaput do sledeće zime?
март 31, 2017
Kako odrzavati ves?
новембар 14, 2019
Prikaži sve

Evo šta sve treba da znate o održavanju krzna

Modni eksperti tvrde da krzno nikada ne izlazi iz mode. Bilo da ste ljubitelj pravog krzna ili veštačkog krzna evo šta treba da znate kako se krzno neguje.

Zima je obično glavno godišnje doba za nošenje odeće od krzna, mada se sve češće u modi koristi na proleće i na jesen.

 

Održavanje bunde od prirodnog krzna

 

Odevne kombinacije napravljene od prirodnog ili veštačkog krzna su postali modni evergrin.

Krzno nije samo običan komad garderobe već garderoba kome je potrebna nega i pažnja da bi sačuvalo oblik i glamuroznost i dugo trajalo.

 

Krzneni detalj, šal kapa, rukavice daće svakoj odevnoj kombinaciji dozu sofisticiranosti i elegancije.

 

Sve više su u upotrebi proizvodi od veštačkog krzna, što zbog visoke cene a glavni razlog je briga o životinjama. Veštačko krzno veoma liči na pravo da se razlika gotovo ne može ni uočiti.

Evo nekoliko trikova da vaše krzno bude očuvano

 

Jedna od najbitnijih stvari koje treba da znate o negi krzna je da krzno ne podnosi vlagu. Ovo je veoma važno ako želite da vaš komad krzna sačuvate za naredne sezone.

 

Krzno takođe treba da čuvate i na mračnom mestu, jer ako je izloženo svetlosti to utiče da krzno gubi koloritet. Najbolje da vaše krzno čuvate van sezone u ormaru ili garderoberu i da napravite mesta za njega da može da “diše”.

 

U negu krzna spada i provertravanje. Idealno je ako možete bar jednom mesečno da krzno iznosite da provetravate.

 

Ovo nikako ne smete da radite

 

Vaše krzno nikako ne sme da bude u plastičnoj kesi jer tako skuplja prašinu i zadržava vlagu. Najbolje je ako imate kesu za odela od tekstila da koristite i u njoj čuvate krzno da bi dobilo potrebnu cirkulaciju vazduha.

 

Krzno nikako ne bi trebalo da prskate sa parfemom ili nekim sprejom. Proizvodi za insekte takođe mogu oštetiti krzno.

 

Šta se dešava ako se krzno pokvasi?

 

Ako je krzno mokro nikako ne biste trebali da ga sušite sa fenom, grejalicom ili pomoću nekih drugih izvora toplote. Potrebno je da sačekate da se prirodno osuši na sobnoj temperaturi. Ako imate odevni predmet od krzna na primer bundu ili jaknu, obavezo je držite na ofingeru ili vešalici da ne bi izgubilo oblik.

Ova tri trika će produžiti vek vašeg krzna

 

  1. Poželjno je da ponekad krzno ponekad stavite da bude na temperaturi oko 0 ili ispod 0 da promrzne pri suvom i hladnom vazduhu.
  2. Idealna mesta i uslovi za čuvanje krzna su tamna i hladna mesta, zaštićena od vlage. Zbog toga što je koža i krzno prirodan materijal. U inostranstvu postoje i specijalni frižideri za čuvanje krzna.
  3. Krzno ne treba nikako izlagati direktnom izvoru toplote kao što je radijator ili grejalica ili peć,  jer toplota dovodi do gubljenja prirodnih dlaka krzna.

 

Hemijska čistiona Novi Sad

 

Ipak najbolja stvar za vaše krzno je da se za njegovo čišćenje i održavanje pobrinu stručnjaci u hemijskoj čistioni. Uz pomoć najsavremenijih aparata,​ čišćenje krzna će biti besprekorno.

Posedujemo višegodišnje iskustvo u održavanju krzna tako da nam slobodno možete ukazati poverenje.

 

Kod nas u hemijskoj čistioni imamo masivne vešalice koje su idealne za čuvanje krzna i sprečavaju da se vaše krzno istegli.

 

Highlights info row image 069 615115
Jelena Jovic
Jelena Jovic
Oslanjajući se na višedecenijsko iskustvo u ovom zanatu, a takođe i konstantnim usavršavanjem tehnika i metoda rada, odgovorno, etično i kvalitetno pružamo usluge pranja i hemijskog čišćenja odeće. Kontaktirajte nas...

Оставите одговор