Kako spremiti ski i perjanu jaknu za zimu

Hemijska čistiona - Novi Sad
Farbanje Kožnih Jakni – Novi Sad
октобар 3, 2016
Kako pravilno odložiti kaput do sledeće zime?
март 31, 2017
Prikaži sve

Kako spremiti ski i perjanu jaknu za zimu

Da li znate kako da spremite Vaše ski i perjane jakne za zimu i produžite im vek trajanja? Zimske jakne su odevni predmeti koje ne kupujemo svake godine iz razloga što za njih treba izdvojiti vise novca iz svog budzeta, kako bi kupili kvalitetnu i pažljivo odabranu robu. Da bi uživali u zimskim sportovima i zimskim danima potrebna nam je topla, vodootporna odeća koja je takođe i dovoljno lagana kako bi se mogli kretati. Vrlo je važno voditi računa o ovoj odeći, znati kako je pravilno održavati i čistiti kako bismo što duže uživali u njoj. Zbog svog sastava i vrsti tkanine zimske jakne se moraju održavati na potpuno drugačiji način od laganih letnjih materijala. Ukoliko želite da osvežite Vašu ski ili perjanu jaknu za novu zimsku sezonu naša hemijska čistiona Novi Sad nudi Vam najbolju uslugu za zo. Prepustite Vaš omiljeni zimski komad odeće našim profesionalcima i osigurajte sebi još jednu bezbednu zimu.

Pranje ski i perjanih jakni

Pranje u veš mašini nije preporučljivo za perjane i ski jakne. Kod perjane jakne perje koje se nalazi u jakni se može uništiti, kao i sama jakna, može uništiti prilikom pranja, dok su ski jakne napravljene od specijalnih tehničkih materijala koje nikada ne treba prati pomoću običnog deterdženta ili omekšivača. Hemikalije koje se nalaze u deterdžentu mogu razgraditi sastav vlakana jakne i skinuti vodootpornu prevlaku sa tkanine. Nemojte rizikovati da se Vaš omiljeni komad zimske jakne uništi prilikom pranja. U našoj hemijskoj čistioni Novi Sad koristimo najsavremenija hemijska sredstva za hemijsko čišćenje i posebna sredstva namenjena za osetljive tkanine.

 

Neophodna briga i održavanje

Ukoliko se ne vodi računa o pravilnom održavanju perjanih jakni postoji mogućnost da se uništi njen površinski sloj koji obezbeđuje termo i hidro izolaciju. Takođe, može da dođe i do drugih problema kao što su neravnine i grudve u punjenju, slepljivanje i nepravilno gomilanje punjenja, žutilo i masnoća po rubovima štepanih delova, promena i neujednačenost boja. Tako dolazi do smanjenja kvaliteta jakne, kako funkcionalnom tako i u estetskom smislu. Napisali smo za Vas nekoliko saveta za održavanje kako do ovoga ne bi došlo.

Saveti za održavanje ski i perjanih jakni

  • Sasvim je dovoljno da se ski i perjane jakne operu dva puta u jednoj sezoni
  • Jakne ne perite uobičajnim deterđžentima za veš – oštetićete teksturu, sastav i boju tkanine.ski jakna
  • Nemojte da ubacujete ski jakne u sušilicu – oštetićete površinski sloj tkanine ili čak razliti boje ukoliko je jakna višebojna.
  • Ukoliko ste skroz mokri od skijanja i snega ostavite Vašu zimsku odeću da se prirodno osuši. Zatim je očistite od vidljivih mrlja ili zemlje čistom, vlažnom krpom od zemlje. Nikako ne sušiti ski jaknu na direktnom izvoru toplote.
  • Za razliku od ski jakne, perjanu jaknu ne bi trebalo da sušite prirodno. Ne samo da će Vam trebati puno vremena da se osuši postoji i veći rizik da se perje slepi u jakni i da jakna dobije neprijatan miris. Ukoliko nemate mašinu za sušenje veša, najbolje rešenje je da je odnesete na profesionalno hemijsko čišćenje gde će Vam jakna biti detaljno očišćena i osušena na siguran način.
  • Ukoliko ste nepravilnim pranjem već načinili štetu na jakni (došlo je do grudvastog slepljivanja perija, ili sintetičkog punjenja), poverite je hemijskoj čistioni Elegant JJ. Potrudićemo se da otklonimo učinjenu štetu i povratimo izgled vaše jakne.
  • Ukoliko je vaša jakna nakon pranja dobila neprijatan miris od nepravilnog sušenja ili je dobila neželjene fleke donesite je nama u hemijku čistionu.
  • Nikada ne ostavljajte perjanu jaknu zgužvanu u vreći punoj stvari. Najbolje je okačiti i raširiti na suvom i provetrenom mestu.
  • Nakom završene zimske sezone vašu jaknu hemijski očistite ili operite, i tako čiste odložite u ormar do sledeće sezone.

 

Uz primenu najsavremenijih metoda i naših profesionalnih proizvoda nudimo Vam vrhunsku uslugu čišćenja i pranja ski i perjanih jakni. Naš profesionalni tim u hemijskoj čistioni Novi Sad (Elegant JJ) će Vašim jaknama vratiti prvobitan sjaj i osigurati da za Vas ova zima bude bezbrižna i topla.

Jelena Jovic
Jelena Jovic
Oslanjajući se na višedecenijsko iskustvo u ovom zanatu, a takođe i konstantnim usavršavanjem tehnika i metoda rada, odgovorno, etično i kvalitetno pružamo usluge pranja i hemijskog čišćenja odeće. Kontaktirajte nas...

Оставите одговор